Kwartierstaat
Genealogie
Foto's
Genealogie
Cornelis Crieckaert
Opsporing
Foto's
Kwartierstaat
Genealogie
Parenteel
Foto's
Kwartierstaat
Foto's
Kwartierstaat
Genealogie
Foto's
Genealogie
Foto's
Met dank aan

Genealogie bedrijven doe je doorgaans niet alleen. Daar waar je kunt help je elkaar. Het ongecontroleerd overnemen van informatie van elkaar is echter niet verstandig. Bij gebruik van gegevens wat anderen al hadden gevonden is bronvermelding wel zo fair. Ook ik heb deels gebruik gemaakt van wat anderen al hadden gevonden. Dit gaat voornamelijk om zeer oude gegevens van meer dan 200 jaar oud. Daar waar mogelijk heb ik deze informatie op juistheid gecontroleerd. De originele vindplaats is in een dergelijk geval mijn bron. Om de leesbaarheid te bevorderen is individuele bronvermelding bij de publicatie op deze website weggelaten. Overigens heb ik een klassieke beginnersfout gemaakt door niet vanaf het begin te noteren waar ik gegevens had gevonden of van wie ik deze had overgenomen. Momenteel ben ik met een inhaalsslag bezig. Wat de genealogie en parenteel van het geslacht Van 't Leven betreft is alles ouder dan Pieter van 't Leven, geboren ca. 1725 te Nieuw- en Sint Joosland, nog in onderzoek. Daar heb ik enkele aannames gedaan die nog nader onderzocht moeten worden.

Hieronder volgt een overzicht van geraadpleegde particuliere bronnen. Bent u van mening dat ook u in dit overzicht genoemd dient te worden, neem dan contact met mij op mbv het contactformulier.

Geraadpleegde bronnen zijn:

CD - Zeeuwse kwartierstaten.
Boek - Het geslacht Nieuwenhuijse - Nel Minnee-Nieuwenhuize.
Boek - De familie Schelling - Bas Schelling e.a.
Boek - De familie Sinke - Laurus M. Sinke.
Boek - Geelhoet, Geelhoed & Geelhoedt - Marien en Kees Geelhoed.
Website - Cock Rijerkerk

Verder informatie van:

Andries Waterman te Anna Paulowna.
Elly Versprille te Zevenhuizen.
Nico & (wijlen) Kjirsti van Rooijen.
Jan Tanis te Ouddorp.
Miel van Esbroeck.
Carlo Buijsrogge.

Een bijzonder woord van dank aan de heer C. Los te Lewedorp. Hij hielp mij op weg bij de eerste bezoeken aan het Rijksarchief te Middelburg. Dit geldt ook voor de heer A. Bos in/van het Streekmuseum Hoeksche Waard.